. Katalogiseringsregler Biblioteksstyrelsen
. Start S&oslah Sitemap Kapitelstart
.

Forrige afsnit Tilbage

Brug af opstillingselement: Flerbindsværker betragtes ved valget af opstillin3. Materialer indeholdende ét værk af flere personer - delt ansvarlighedgselement som et samlet materiale.

De almindelige hovedprincipper for valg af opstillingselement følges - jf. indledningsafsnittet Opstillingselementer i folkebibliotekerne.

Konsekvensen heraf er:

Hvis alle materialets dele eller hovedparten af materialets dele har samme ophavsangivelse, anvendes hovedprincipperne på denne ophavsangivelse.

Hvis materialets dele har forskellige ophavsangivelser, og der er tale om skønlitteratur af op til tre hovedansvarlige personlige ophav, vælges den førstnævnte hovedansvarlige ophavsmand på materialets første del som opstillingselement. Hvis der ikke er nogen bestemt rækkefølge for materialets dele, vælges opstillingselement ud fra den først udgivne del. Hvis de enkelte dele er udgivet samtidig, vælges opstillingselement efter den først katalogiserede del.

Hvis materialets dele har forskellige ophavsangivelser, og der er tale om skønlitteratur af flere end tre hovedansvarlige personlige ophav, eller hvis der er tale om faglitteratur, vælges materialets hovedtitel som opstillingselement.

Danske bondemøbler = Danish peasant furniture / Axel Steensberg, Grith Lerche
Bind 1
Bind 2
(Faglitteratur af to hovedansvarlige personlige ophav)
Opstillingselement: Hovedtitlen

Regn rigtigt
Bind 1A / af Poul Haenschke og Mogens Randbøll
Bind 2 / af Aksel Hansen og Mogens Randbøll
Bind 6 / af Aksel Hansen, Knud Lund og Mogens Randbøll
(Faglitteratur)
Opstillingselement: Hovedtitlen

_
. © Biblioteksstyrelsen 1998 Forlag: Dansk BiblioteksCenter as 2. udgave, maj 1998 Til top Til top