. Katalogiseringsregler Biblioteksstyrelsen
. Start S&oslah Sitemap Kapitelstart
.

Forrige afsnit Tilbage

Brug af opstillingselement: Hvis ét personligt og hovedansvarligt ophav kan udpeges, vælges det som opstillingselement.

Hvis ét personligt og hovedansvarligt ophav ikke kan udpeges, og de personlige ophavsmænd har udført forskellige funktioner, vælges hovedtitlen som opstillingselement, uanset om værket har faglitterær eller skønlitterær karakter.

Viby : et eventyrspil om en by i 1700-tallet
Note: Dansk udgave af spil og manual: Henrik Ørnstrup
Note: P20. Elektroniske materialerrogrammet er udvekslet gennem Nordisk Ministerråds Dataprogramgruppe
(Hovedansvar ikke angivet. Det er ikke muligt at udpege ét personligt og hovedansvarligt ophav)
Opstillingselement: Hovedtitlen

Amerika & amerikanere : blade af Frank Esmanns dagbog : indtryk, oplevelser og fakta fra otte år i USA / billedredaktion: Aske Dam ; systemdesign/programmering: Ivan Dehn ; fotograf: Thomas Hass
(Citeret fra omslaget: For produktionen står: Projektledelse: Kim Marcussen, Grafisk design: Joy Thomsen, Billedredaktion: Aske Dam, Systemdesign/programmering: Ivan Dehn, On line grafik: Helle Abild, Grafisk billedbehandling: Rasmus Funder, Fotograf: Thomas Hass, Cd-rom og On line-redaktion: Frank Esmann, Carl-Otto Rieks, Jørgen Poulsen, Christian Schade, Niels Lindvig, Knud Øllgaard, Projektstyring og koordination: Carl-Otto Rieks, DR Multimedie)
(Multimedieværk. Hovedtitlen er fremhævet typografisk på materialet, og Frank Esmanns navn nævnes kun i forbindelse med undertitlen, men det fremgår af materialet, at han har bidraget med alle tekstafsnittene, og han vurderes dermed til at have et primært ansvar. Alle øvrige bidragydere præsenteres som ligestillede, og vurderes til at have enten et sekundært ansvar eller intet ansvar. Det er således muligt ud fra de samlede oplysninger at udpege ét personligt og hovedansvarligt ophav)
Opstillingselement: Frank Esmann

Hvem er Oscar Lake? / dansk oversættelse ved Kirsten Trolle ; Henry R. Wickenden, creative director and game designer ; Barbara Lerman-Golomb, writer
(Detektivhistorie bygget op som kriminalfilm og omarbejdet til elektronisk spil med indlagte gloser og dialoger til brug for fremmedsprogsundervisningen. Samme "historie" er udgivet parallelt på flere sprog. Dette er ikke en elektronisk reproduktion af et allerede eksisterende værk, men et nyt værk. Materialet fremhæver ikke ét personligt ophav, men ligestiller spildelen og manuskriptdelen. Oversættelsen betragtes ikke som en bearbejdelse).
Opstillingselement: Hovedtitlen

String quartet in C major, K. 465, the "dissonant" / [composed by] Wolfgang Amadeus Mozart ; [multimedia version] by Robert Winter ; [performed by] The Angeles Quartet
(Multimedieværk. Digital optagelse af Mozarts musik med biografiske og historiske omstændigheder omkring skabelsen af musikværket i tekst, grafik og lyd. Robert Winter omtales i materialet som "author", men han er ikke ansvarlig for hele værket. Der er tale om ligestillede funktioner mellem musikdelen og kommentardelen, og det er derfor ikke muligt at udpege ét personligt og hovedansvarligt ophav)
Opstillingselement: Hovedtitlen

Macbeth
Serie: BBC Shakespeare on cd-rom
Note: User guide / written by Elizabeth Clarke, Nicola Timbrell and Chris Jennings
(Multimedieværk. Skuespillet Macbeth i lyd og tekst forsynet med noter, udvalgte scener i videogengivelse, baggrundsstof om bl.a. sprog og om Shakespeares liv. Materialet præsenterer Shakespeare som eneste ophav, men han er ikke ophav til hele værket. Ophav til multimedieversionen er ikke oplyst, men der er stadig tale om ligestillede funktioner, og der kan derfor ikke udpeges ét personligt og hovedansvarligt ophav)
Opstillingselement: Hovedtitlen

_
. © Biblioteksstyrelsen 1998 Forlag: Dansk BiblioteksCenter as 2. udgave, maj 1998 Til top Til top